Produkty, które przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej

0

Wiecie, że istnieją produkty, które przyspieszają spalanie tłuszczu? W dzisiejszym wpisie dowiecie się co jeść, by szybciej tracić tkankę tłuszczową. Zapraszam! :)

Chcesz pozbyć się tłuszczu z okolic brzucha, ud, ramion, pośladków lub jakiejkolwiek innej części ciała? Zadbaj o swoją dietę. Jeśli odwiedzasz naszą stronę regularnie z pewnością wiesz, że aż 70% efektów odchudzania zależy od tego, co jesz. Jednak nie tylko kalorie mają wpływ na naszą sylwetkę. Istnieją produkty, których jedzenie przyspiesza przemianę materii, dzięki czemu organizm spala więcej tkanki tłuszczowej. W dzisiejszym wpisie przedstawiamy 6 produktów, które przyspieszają spalanie tłuszczu.

6 produktów, które przyspieszają spalanie tłuszczu:

#1 Grejpfrut (45 kcal w 100 g)
smacznego-blog-z-czterech-stron-swiata-grejpfrut-2Grejpfrut to doskonała przekąska dla wszystkich będących na diecie. Jest nie tylko niskokaloryczny, ale także doskonale przyspiesza metabolizm, ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej, oraz oczyszcza organizm z toksyn. Jedząc grejpfruta pamiętajcie, by nie usuwać białej skórki (to właśnie ona zawiera najwięcej wartości odżywczych).

 

 

#2 Jabłko (50 kcal w 100 g)
jablko_glowneJabłka to owoce zawierające dużo witaminy C, błonnika, żelaza, oraz potasu. Doskonale wpływają na proces spalania tkanki tłuszczowej, a także na nasze zdrowie. Mimo iż jabłka są bardzo zdrowe i korzystnie wpływają na nasz metabolizm, nie należy jeść ich zbyt dużo (z uwagi na dużą zawartość cukrów). Jedno jabłko dziennie zdecydowanie wystarczy.

 

 

#3 Szpinak (16 kcal w 100 g)
szpinakSzpinak to idealna propozycja dania dla wszystkich, którzy dbają o swoją sylwetkę. Zawiera wiele witamin (między innymi witaminę A, C oraz K), beta-karoten, kwas foliowy oraz minerały (takie jak wapń, magnez oraz błonnik). To wszystko sprawia, że jest jednym z produktów najczęściej jedzonych przez sportowców.

 

 

#4 Migdały (86 kcal w 15 g!)
PRODUCT_3552_38776544077749390672914510920499Pomimo, iż migdały są bardzo kaloryczne, jedzone w odpowiednich ilościach korzystnie wpływają na proces odchudzania i spalania tkanki tłuszczowej. Migdały zawierają wiele witamin i minerałów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ich olbrzymią zaletą jest fakt, że zjedzenie kilku migdałów zapobiega napadom głodu.

 

 

#5 Mleko (51 kcal w 100 ml)
imagesMleko zawiera witaminy A, C, D, E, K, B6, B12, jest także źródłem minerałów takich jak wapń, magnez, fosfor, potas, sód, cynk i miedź. Ostatnie badania wykazały, że ludzie jedzący 1300 mg wapnia dziennie tracą na wadze dwa razy więcej kilogramów, niż osoby nie jedzące tego pierwiastka.

 

 

#6 Jajko (78 kcal w jajku)
dreamstime_xxl_18729787-1024x911-988x878Białko jest makroskładnikiem niezwykle cennym podczas diety odchudzającej. Źródłem najlepiej przyswajanego białka są właśnie jajka. Jedno jajko ważące 50 g zawiera średnio 6,2 g białka. Dla porównania jogurt naturalny ważący 60 g zawiera zaledwie 4 g.

By chudnąć musisz liczyć kalorie

Pamiętaj, że podstawą odchudzania jest nie przekraczanie swojego limitu kalorii. Gdy zmieścisz się w swoim limicie kalorii – schudniesz. Lecz gdy go przekroczysz – przytyjesz. Prostym i wygodnym w użyciu narzędziem do wyznaczania swoich limitów kalorii, oraz do codziennego kontrolowania zjadanych posiłków jest Dziennik kalorii (możesz założyć go tutaj >>). Możesz także zamówić gotową dietę odchudzającą u naszego dietetyka. Więcej o naszej ofercie dietetycznej dowiesz się tu >>.

aplikacja

Dowiedz się czym jest Dziennik kalorii »

Udostępnij dzisiejszy wpis swoim znajomym. Niech oni również dowiedzą się co jeść, by ułatwić sobie utratę kilogramów. Nie zapomnij także zapisać się na darmową prenumeratę naszego magazynu, oraz polubić nas na facebooku. Do zobaczenia! :)

Komentarze

Share.

Comments are closed.